070 - 8200 830 info@elzha.nl

Zorgprogramma's

Chronische zorg, zoals Diabetes Mellitus type 2, Hart- en Vaatziekten en COPD, vindt steeds vaker plaats op geprotocolleerde wijze.

In de regio Haaglanden hebben de huisartsen die bij ELZHA aangesloten zijn, de regie in eigen hand gehouden en samen met de zorgverzekeraars afspraken gemaakt over eerstelijns keten - DBC’s. Een Diagnose Behandel Combinatie (DBC) beschrijft de totale zorg die een patiënt met een bepaalde chronische aandoening mag/kan verwachten van zijn zorgverleners.

Aangesloten huisartsen

Aangesloten diëtisten

Aangesloten podotherapeuten

Aangesloten funduspartners

 

POH inzet

Wanneer u deelneemt aan (een van) de ketens van ELZHA zult u per keten een bepaald aantal POH-S uren in (moeten) zetten. Om een indicatie te krijgen van hoeveel uur dit per keten zou moeten zijn heeft ELZHA een rekentool ontwikkeld. Deze tool kunt u op 2 manieren gebruiken:

  1. Om te bekijken of de huidige POH-S inzet voldoet
  2. Wanneer u wilt deelnemen aan een nieuwe keten, kunt u berekenen hoeveel extra POH-S uren u in zou moeten zetten

De tool is een hulpmiddel en geeft een indicatie van het aantal in te zetten uren, e.e.a. is uiteraard ook afhankelijk van uw praktijkorganisatie. In de tool wordt in de automatische berekening geen rekening gehouden met de tijd die een POH kwijt is aan het uitvoeren van een spirometrie, ECG of begeleiding bij SMR. 

© 2017 Webdesign Bureau De Webmakers