Logo Healthy Heart - logo + icoon - 2017.jpg

Onderzoeksproject: Healthy Heart

Healthy Heart is een gezamenlijk project van ELZHA en het LUMC. Patiënten die in het ketenzorgprogramma-primaire preventie (PP) zijn opgenomen en die aan de slag willen met hun leefstijl krijgen een leefstijlprogramma aangeboden door de leefstijlcoaches die verbonden zijn aan ELZHA. Het programma bestaat uit 7 groepslessen, een terugkommoment en 3 individuele momenten, waarbij thema’s als bewegen, voeding, stress en ontspanning en roken en alcohol aan bod komen.  Vanuit het LUMC wordt gedurende 48 maanden onderzoek gedaan naar het effect van het leefstijlprogramma op deze leefstijlaspecten.

De doelen van dit project zijn om 1) het effect, 2) de effectieve  onderdelen en 3) de implementatie-succesfactoren van het integrale groeps-leefstijlprogramma te onderzoeken bij hoog risico patiënten in de eerste lijn. Daarbij wordt de groep patiënten die het leefstijlprogramma volgt, vergeleken met de groep patiënten die begeleid wordt door de Praktijkondersteuner  (gebruikelijke zorg).

Wilt u meer informatie over het project of zich als huisartsenpraktijk aanmelden? Dan kunt u contact opnemen via info@elzha.nl.

 

© 2019 Webdesign Bureau De Webmakers